Новости

Филм

Утре започнува Фестивалот на германски филм во Битола

Утре во Битола ќе започне “Фестивалот на новиот германски филм“ организиран од Германската амбасада во соработка со НУ Центар за култура Битола.

Фестивалот ќе биде отворен со филмот „Чик“ на 13.10.2017 г. со почеток во 20.30 ч. во малата сала.
ПРОГРАМА:
13.10.2017 – 20:30 ч.- ЧИК (комедија/драма)
14.10.2017 – 11:00 ч. – АВАНТУРАТА НА НЕЛИ (детски филм)
14.10.2017 – 20:00 ч. – ТОНИ ЕРДМАН (трагикомедија)
15.10.2017 – 11:00 ч. – НА ИСТА ВИСИНА (детски филм)
15.10.2017 – 20:00 ч. – ХЕРБЕРТ (драма)
16.10.2017 – 20:00 ч. – 24 НЕДЕЛИ (драма)

Филмовите се со македонски превод. Влезот е слободен.
http://www.fngf.mk/

GOLD
To Top