Новости

Кино

Во Кан читаат за битолското 3Д кино

ЦК Битола и 3D киното се дел од новото издание на престижниот филмски магазин “Europa cinemas network review”, кој во 3000 примероци ќе биде разделен на гостите на овогодинешниот Кански филмски фестивал.

„Нашата институција е рамо до рамо со кина од Германија, Франција, Шпанија…како кино сали со најкреативен пристап кон создавање и негување на публиката! Навистина сум горд на овој проект, за кој имаше многу скептици на самиот почеток и секако благодарен на целиот тим,“ напиша директорот на Центарот за култура, Борче Димитровски на фејсбук споделувајќи ја оваа вест која го израдува тимот на 3Д Кино Битола.

 

 

GOLD
SN Finansii
To Top