Новости

Кино

ФОТО: Синоќа премиерно се одржа македонскиот филм „Исцелител“ во Битола

Синоќа премиерно се одржа македонскиот филм „Исцелител“ во Домот на културата во Битола на младиот режисер, сценарист и продуцент Ѓорче Ставрески.

Салата беше преполна, а публиката задоволна од одличниот филм во кој уживаа во „црната комедија“ на Ставрески и имаа можност да се запознаат со суровата реалност на „обичниот смртник“, кој излезот од своите секојдневни и здравствени проблеми го бара кај „лажните исцелители“.

Филмот е приказна за младиот Веле, кој ќе украде марихуана од опасни криминалци со цел да му помогне на својот болен татко Саздо, што доведува до многу перипетии и бројни необични и апсурдни ситуации.

Во филмот „Исцелител“ играат Благој Веселинов, Анастас Тановски, Аксел Мехмет, Димe Илиев, Александар Микиќ, Мирослав Петковиќ и Симона Димковска. Директор на фотографија е Дејан Димески.

Имено синоќа во преполната сала присуствуваа главните улоги на филмот „Исцелител“ како и режисерот Ставрески каде беа испратени со грморозни аплаузи.

По македонската премиера „Исцелител“ ќе биде прикажуван во кината низ Македонија.

Во следната галерија погледнете дел од синоќешната атмосфера

GOLD
SN Finansii
To Top