Новости

Настани

Во петок изложба на прилепски автори во ЦК „Марко Цепенков“ во Прилеп

Изложба на дела од прилепски ликовни автори ќе биде отворена во петок 23.2.2018 од 19.30 часот во ликовната галерија на ЦК„ Марко Цепенков“. На увид ќе бидат 20 дела од уметниците од градот изработени во најразлична техника.

Посетителите ќе можат да проследат творби од 20 уметници, меѓу кои Јасмина Руневска, Лепа Милошевска, Драган Михаjлоски, Марија Ѓорѓиоска, Филип Перески, Методија Исков, Верче Николоска, Ферди Булут, Дарко Талески, Ангелка Башеска и др.

GOLD
GoldSlot
To Top