Новости

Настани

Во петок изложба од ликовната колонија „Нижо Поле“ во Прилеп.

Во петок 9 март 2018 во 19.00 часот во ликовната галерија од ЦК„Марко Цепенков“ ќе биде отворена изложба на дела од ликовната колонија НИЖО ПОЛЕ.

Триесетина дела од 16 уметници од Македонија, Србија и Бугарија, се дел од изложбата од 18 издание на меѓународната колонија Нижо поле, што последните години традиционално се одржува на Молика, каде уметниците творат вдахновени од убавините на Пелистер.

GOLD
GoldSlot
To Top