Новости

Битола инфо

Концерт на Исмаил Лумановски, Марија Вршкова и Игор Бакревски во Битола

Откако го „кренаа на нозе” Истанбул, светски познатите музичари кои потекнуваат од Битола, кларинетистите Исмаил Лумановски и Игор Бакревски и пијанистката Марија Вршкова на 22 февруари со почеток во 20 часот ќе одржат концерт и во Центарот за култура Битола. Концертот е насловен „Западот кон исток“.

На концертот ќе бидат интерпретирани дела од :
Felix Mendelssohn
Amilcare Ponchielli
Gerald Cohen
Bela Bartok
Ante Grgin/ Boki Milosevich

Билетите ќе бидат пуштени во продажба наскоро.

Тројца битолчани го „кренаа на нозе“ Истанбул – полна оперска сала и овации на концертот

GOLD
To Top