Новости

Настани

Утре изложба на Анета Симјановска во Прилеп

Во петок 11 август 2017 во 20.00 часот во ликовната галерија од ЦК„Марко Цепенков“ ќе биде отворена изложба на дела од Анета Ивановска Симјановска.

Импресиите што ги восприемаме,кои често се појавуваат хаотично ,содржат елементите-импресија од бојата на објектот (предмет, пејзаж), неговата форма и комбинирањето на боја, форма, текстура.

Evrotip
Евротип
To Top