Новости

Битола инфо

Гала оперски концерт во Битола

На 12 декември со почеток во 18 часот во Центарот за култура во Битола ќе се одржи Гала оперски концерт, „Концерт на француска музика“ – Камерна опера „Кирил Македонски”.

Настапуваат:
* Весна Гиновска Илкова- сопран*
* Борис Трајанов- баритон*
*Зоран Сотиров- тенор*
*Елена Сиљановска- пијанист*

Програма:

1. Ж.Бизе Арија на Микаела од операта „Кармен„ -Весна Гиновска-Илкова
2. Ж. Бизе Арија на Дон Хозе од операта „Кармен„-Зоран Сотиров
3. Ж. Бизе Куплети на Ескамиљо од операта „Кармен„-Борис Трајанов
4. Ж. Бизе Дует на Микаела и Дон Хозе од операта „Кармен„ Весна Гиновска – Илкова и Зоран Сотиров
5. А. Тома Арија на Хамлет од операта „Хамлет„-Борис Трајанов
6. Ж. Масне Арија на Вертер од операта „Вертер„ -Зоран Сотиров
7. Ш. Гуно Арија на Маргарита од операта „Фауст„ -Весна Гиновска – Илкова
8. Ж. Бизе Дует на Надир и Зурга од операта „Ловци на бисери„ во изведба на Зоран Сотиров и Борис Трајанов
Елена Сиљановска- пијано

GOLD
GoldSlot
To Top