Новости

Фудбал

Просинечки именуван за нов селектор на БиХ

Роберт Просинечки е новиот селектор на репрезентацијата на Босна и Херцеговина.

Популарниот хрватски фудбалер од 1990-тите беше избран пред друг кандидат – босанскиот специјалист Амар Осим.

Одлуката за назначување на Просинечки беше донесена на денешниот состанок на фудбалската федерација на земјата.

На местото, Просинечки ќе го замени Мехмед Баждаревиќ, кој беше задолжен за тимот од 2014-2017 година.

Evrotip
Евротип
To Top