Новости

Фудбал

„Пума“ е новиот спонзор на Милан по завршувањето на договорот со „Адидас“

Фудбалскиот клуб Милан во понеделникот ја официјализира соработката со производителот на спортска опрема „Пума“. Соработката ќе започне по завршувањето на оваа сезона. Гигантот од „Сан Сиро“ во изминатите 10 години ја носеше опермата „Адидас“.

„Пума и Милан денес најавија долгорочно партнерство кое ги спојува амбициосните брендови во фудбалската индустрија. Ефективно од 1.јули 2018 година Пума ќе биде наш официјален партнер, глобален и технички добавувач и официјален лиценциран партнер“, соопшти клубот од Милано.

 

GOLD
To Top