Новости

Фудбал

Резултатите од обдукцијата покажаа: Астори починал од срцев удар

Денешната аутопсија на Давиде Астори ја потврди медицинската прогноза дека италијанскиот дефанзивец починал од срцев удар.
Главниот обвинител на Удине, Антонио де Николо за италијанските медиуми изјави дека срцето на фудбалерот „постепено се забавувало, додека целосно не сопрело“.
Астори ќе биде погребан во четврток во базиликата Санта Кроче во Фиренца.
GOLD
GoldSlot
To Top