Новости

Кошарка

Радоњиќ ќе биде нов тренер на Олимпија од следната сезона

Најуспешните тренери во историјата на кошаркарските клубови Партизан и Црвена звезда, Душко Вујошевиќ и Дејан Радоњиќ од наредната сезона би можеле да работат заедно со екипата на Олимпија од Љубљана.

Како што пренесува љубљанскиот весник „Дневник“, но тренер на Олимпија би можел да биде Радоњиќ, а прв соработник би му бил некогаш големиот ривал Вујошевиќ.

Радоњиќ нема работа од минатта сезона, кога по нејзиното завршување замина од клупата на Црвена звезда, додека Вујошевиќ е актуелен селектор на репрезентацијата на Босна и Херцеговина.

GOLD
To Top