Новости

Останати

Бах: Загубите од овие Олимписки игри се 100 милиони долари

Интернационалниот олимписки комитет објави вкупно загуба од 99 милиони долари за финансиската година 2017 година.

Приходот на организацијата изнесува 523,4 милиони долари, со 493,2 милиони од нив генерирани од програмата за партнерска спогодба на МОК, а средствата што ги привлекува се зголемиле за околу 20 проценти за една година.

Централата не е загрижена поради неочекувано големиот негативен финансиски резултат, бидејќи 2017 година не е олимписка и нема приходи од телевизиските права.

GOLD
To Top