Новости

Останати

Македонските одбојкари ги добија противниците за ЕП во 2019 година

Македонија ги доби своите противници во квалификациите за Европското првенство во одбојка 2019 година.

Нашата селекција ќе игра во Групата „Ф“ заедно со селекциите на Украина, Унгарија и Шваjцарија. Ова ЕП ќе биде организирано во четири земји (Франција, Словенија, Белгија и Холандија) каде ќе се играат натпреварите од завршницата.

Пласман на ова ЕП веќе омаат обезбедено селекциите на Русија, Германија, Србија, Италија, Бугарија, Чешка, Полска и Турција според пласманот на ЕП во Полска 2017 година.

GOLD
To Top