Новости

Останати

Настасе помилован од ИТФ

Меѓународната тениска федерација (ИТФ) му ги намали казните на поранешниот романски тенисер Илие Настасе. Поради упатени навреди и недолично однесување за време на натпревар во Фед купот, Настасе, до 2019 година беше суспендиран од Фед и Дејвис купот, а од спортот до 2021 година.

Исто така тој упатил навредливи коментари за нероденото дете на американската тенисерка Серена Вилијамс.

GOLD
To Top