Новости

Ракомет

Велјановски и Чантурија го печат тренерскиот занает во Дојран

Викендов во Дојран се одржа обука за почетниците во тренерскиот занает, нова група тренери го направи својот прв чекор кон добивање лиценца од Здружението на ракометните тренери.

Дел од обуката беше асистентот на РК Пелистер, Златко Велјановски, а во тренерските „води“ влегува и десното крило Реваз Чантурија. Тие викендов имаа тренерски модул 1 во Дојран, што е прв чекор кон добивање тренерска лиценца од Здружението на ракометните тренери на Македонија.

 

GOLD
GoldSlot
To Top