Новости

Ракомет

Вујовиќ: Да се биде селектор на Србија е казна

Легендарниот Веселин Вујовиќ, селектор на ракометната репрезентација на Словенија, рекол дека српскиот ракомет е заглавен в кал и дека трениерањето на националниот тим преставува повеќе казна отколку чест.

Селекцијата на Србија на неодамна завршеното Европско првенство оствари само една победа над Исланд и пет порази.

„Доаѓате во нешто што е толку изгнасено, а вие таа кал не можете да ја измиете. Паметен ќе почека калта да се исуши, а потоа ќе ја иструга. Никој повеќе не е свесен каков е критериумот некој да биде селектор. Да се биде селектор во овој момент повеќе преставува казна отколку чест. Ние немаме цел, немаме стратегија, немаме доверба. Ние во ракометот немаме никого за кого можеме да се врземе и да кажеме дека таа личност ќе не повлече, дека таа линост ќе ги подобри работите. Дојдовме во ситуација од која јас лично не гледам излез. Мислам дека 10 години работа на нашиот ракомет е малку за да можеме да направиме нешто“, рекол Вујовиќ во интервју за Радио Белград.

GOLD
To Top