Новости

Ракомет

И РК Пелистер во шампионското друштво на Хумел

Ракометарите на Пелистер во продолжението од сезоната ќе играат со новите дресови од познатиот производител на спортска опрема Хумел. Сега сме во друштво со европскиот првак Вардар, Фуксе Берлин, репрезентациите на Македонија, Бразил, Србија… Пелистер е бренд, а во развојот на ракометниот клуб се : Рек Битола – ЕЛЕМ кои се појавуваат на главното спонзорско место на дресот на „зелено-белите“ но значаен дел зафаќаат и Општина Битола како и градските јавни претпријатија “Водовод” и “Комуналец”.

GOLD
To Top