Новости

Ракомет

Македонија премиерно победи на Европско првенство

По четири неуспеси на почетокот на Европските првенства во Италија, Србија, Данска и Полска, Македонија конечно со победа го смени трендот. Требаше да дојде Раул Гонзалез за да внесе нова енергија во националниот тим. Победата против Словенија од е менување на историјата.

Ова треба да биде позитивен предзнак за она што следува, бидејќи сега Македонија е на чекор до пласман во следната фаза – четвртфиналната група.

Победата против Словенија може широко да ни ја отвори вратата од втората цел – пласман во следниот круг со пренесени бодови.

GOLD
To Top