Новости

Балкан

Густа магла и смог го затворија аеродромот во Сараево

Густа магла и смог предизвикаа откажување на сите летови од и до аеродромот во босанскиот главен град Сараево, а отежнат е и патниот сообраќај.

Забраната за летови се одразила на компаниите Виз Ер, Адриа Ервејз, Ер Србија и други.

Босанските медиуми јавуваат дека Сараево, како и Тузла, деновиве се меѓу најзагадените во Европа.

GOLD
To Top