Новости

Балкан

Овој викенд воспоставен железничкиот сообраќај до Солун

На 13.01.2018 година од 07,05 часот на неопределено време, само за викендите, ќе биде воспоставен патничкиот железнички сообраќај помеѓу Република Македонија и Република Грција, кој до сега беше во прекин,  додека во работните денови (од понеделник до петок) експресните возови од Гевгелија кон Солун и обратно нема да сообраќаат, туку начинот на превоз на патниците ќе се одвива како и досега со автобуски превоз.

GOLD
SN Finansii
To Top