Новости

Битола инфо

Хуманитарна акција на „Млади хуманисти“

Здружението „Млади Хуманисти“ во изминатиов период направи хуманитарна акција насловена „Ти си на потег – биди хуман“ за децата без родителска грижа, вели претседателот на здужението, Бојан Тодоровски. Донираните работи беа дадени во Домот за доенчина и мали деца Битола, во соработка со градоначалникот на Општина Могила, Јавно зеленило Општина Могила, како и пицеријата „Буре“. Од „Млади хуманисти“ апелираат сите да бидат хумани и да донираат на сметката на „Млади Хуманисти“ се со цел да помогнат онаму каде што е потребна помош. Хуманоста не познава граници, е нивното мото.

 

Студирајте на БАС
To Top