Новости

Економија

Џорџ Сорос се откажа од купувањето на словенски Туш

Светски познатиот инвеститор и милјардер Џорџ Сорос се откажа од купувањето на словенскиот Туш.

Според тврдењата на ТВ Словенија, Сорос кој за Туш се натпреваруваше преку фондот Quantum Strategic Pertners се повлече поради понтамошната улога на сопственикот Мирко Туш во компанијата.

Банкарскиот конзорциум предводен од НЛБ, вклучувајќи ги и Абанка, СИД банка, Горенска банка и Нета, бараше купувач за околу 300 милиони евра побарувања во групата Туш.

МИА

GOLD
To Top