Новости

Економија

Банките удрија на биткоин – вредноста стрмоглаво паѓа

Дигиталната валута доживеа нов удар откако неколку банки забранија купување на биткоини со кредитни картички.

Тоа доведе до нов пад на вредноста на криптовалутата на помалку од 6.000 долари за еден биткоин.

Последната рестрикција од банките само се надоврза на низата негативни случувања што ја туркаат вредноста на биткоинот и ја доведоа до помалку од една третина од највисоката достигната вредност од 19.511 долари на 18 декември.

GOLD
To Top