Новости

Економија

Се случи најголемиот пад на Њујоршката берза, од август 2011 година!

Спонзорирано од СН ФИНАНСИИ

Историскиот пад на берзата се случи на 5 февруари 2018 година. Американскиот индекс S&P 500 падна за повеќе од 4% со што ја забележи најлошата сесија на тргување од средината на 2011 година.

Елитниот берзански индекс, Dow Jones industrial Average, опадна дури 1600 индексни поени, што е најголем пад во еден ден во историјата на овој индекс. Американскиот NASDAQ 100 се намали за 3,8%.

Ниту европските, ниту азиските берзи не беа имуни на најновата глобален берзански пад. Во Азија, Nikkei 225 падна за 4,75%, додека индексот на германскиот DAX 30 отвори утрово на најниско ниво во последните пет месеци.

Fortrade, за своите клиенти кои се заинтересирани да научат како да тргуваат со цената на акциите (таканаречени финансиски договори за ралика, англ. CFD), припреми бесплатен прирачник “Kako да тргувате со цената на акциите од фотеља”. Прирачникот е прилагоден за сите нивоа на знаење и можете да го превземете преку линкот подоле.

Бесплатен прирачник “Како да тргувате со цените на акциите од фотеља”, преземете го овде.

Како ќе се развива следниот период ситуацијата на Њујоршката и останатите берзи, останува да видиме.

Fortrade е авторизиран и регулиран во UK од страна на FCA (Financial Conduct Authority) под лиценца со број 609970.

Тргувањето со CFD и останатите производи со левериџ (потпора) носи големо ниво на ризик за Вашиот капитал затоа што цените можат многу брзо да тргнат во спротивна насока. Обратете внимание: Можете да изгубите сè, но не повеќе од статусот на Вашата трговска сметка. Овие производи можеби не се соодветни за сите корисници, затоа уверете се дека ги разбирате ризиците и побарајте независни совети. Овој материјал не вклучува понуда или барање за трансакција за кој било финансиски инструмент. Fortrade не прифаќа никаква одговорност за било каква злоупотреба на информациите или за било какви последици како резултат на тоа. Не е дадена никаква претстава или гаранција во однос на точноста или комплетноста на овие информации, па според тоа секое лице што дејствува по нив ќе го стори тоа целосно на сопствен ризик.

Извор: tocka.com.mk

GOLD
To Top