Новости

Економија

9 работи, кои богатите ги учат своите деца за парите

Спонзорирано од СН ФИНАНСИИ

Кога луѓето разговараат со богатите луѓе кои имаат сами акумулирано свој статус, искуството е многу поинакво.

Тие веруваат дека сè е можно и имаат многу позитивна врска со парите, вели Стив Сиболд.

Сиболд напишал неколку книги за само-подобрување и е популарен предавач во САД.

„CNBC“ избра неколку интересни факти за богатите и парите од неговата книга „Тајните нешта, на кои милионерите ги учат своите деца“.

1. Успехот не доаѓа бесплатно

Човек треба да живее со својата работа и да прави жртви, за да успее.

2. Збогатувајте со решавање на проблеми

Богатите луѓе се фокусирани на решавање на проблемите и затоа се наградени.

3. Очекувајте да бидете богати

Кога сте на возраст меѓу 20 и 40 години, важно е да се замисли дека сте биле финансиски успешни.

4. Опкружете се со успешни луѓе

Изградете односи со луѓе, кои успеале, откако ќе присуствувате на нивните настани или ќе донирате средства за нивните добротворни цели.

5. Инвестирајте

Започнете со инвестирање во нешто за што сте заинтересирани и учете од своите грешки.

6. Бидете штедливи

Нормално е од време на време да трошите пари на некои работи, но генерално контролирајте ги вашите вкупни трошоци.

7. Парите немаат крај

Има неограничен број на прашања, кои треба да се решат. Затоа, вашата способност да научите нови работи е исто така неограничена.

8. Богатите луѓе не се секогаш попаметни

Тука помалку станува збор за интелект, и повеќе за тоа, дека човек треба да се концентрира на акумулација на финансии.

9. Изберете просперитет пред забава

Користете го вашето време умно. Решавајте проблеми наместо да губите време во забава.

Извор: standard.mk

GOLD
To Top