Новости

Македонија

Голем пожар во реонот на скопско Кондово, жителите се евакуираат

Големиот пожар кој вечерва го зафати пределот над скопското село Кондово зафатил и неколку куќи, тврдат селаните кои екипата на порталот Сдк ги затекна на клучката кај скопската обиколница.

Влезот на Скопје од западната страна кон Ѓорче Петров е целиот во чад, а пепел паѓа врз колите што се движат на обиколницата. Дел од жителите ги напуштаат домовите.

Evrotip
Евротип
To Top