Новости

Македонија

Одобрена екстрадацијата на Грујевски и Бошковски

Советот на судии во Солун донесе одлука поранешните началници во УБК, Горан Грујевски и Никола Бошковски да бидат екстрадирани во Македонија.

Веднаш по објавувањето на пресудата двајцата обвинети поднеле жалба против одлуката на судот, за случајот да го разгледа Врховниот суд во Атина.

Грујевски и Бошковски, се меѓу обвинетите од СЈО за предметот „Тврдина и Таргет“. Тие беа уапсени од грчката полиција на аеродромот во Солун на 18 октомври лани, при обид со лажни бугарски пасоши да заминат со авион за Будимпешта.

 

GOLD
SN Finansii
To Top