Новости

Македонија

Поради реконструкција, на Клиника за неврохирургија до средина на мај само итни случаеви

Клиниката за неврохирургија, единственото место во државата каде што може да се прават неврохируршки операции до средината на мај ќе се реконструира, со што ќе биде намален капацитетот за хоспитализирање на пациенти.

Средината на февруари се огласи Клиниката за неврохирургија известувајќи ги колегите дека започнува со комплетна реконструкција на Одделот за интензивно лекување и Одделот за болничко лекување.

Во соопштението се замолуваат вработените во здравствените установи во тој период на оваа Клиника да ги испраќаат само итните случаи.

GOLD
GoldSlot
To Top