Новости

Македонија

Сообраќајот од Велес кон Градско е во прекин поради голем одрон

На регионалниот пат Велес – Градско, на излез од градот, пред вливот на река Тополка во река Вардар, има поголем одрон на карпа.

Патниот и железничкиот сообраќај е целосно во прекин од 8.30 часот.

Машината за одржување на колосекот на „Македонски железници Инфраструктура“ удри во одронот, но за среќа нема повредени.

Се очекуваат детали.

Студирајте на БАС
To Top