Новости

Прилеп инфо

Најави за поинтензивна соработка меѓу Општина Прилеп и владини институции од Република Унгарија

Воспоставување соработка меѓу Општина Прилеп и владини институции на Република Унгарија, како и имплементација на проекти од областа на екологијата и заштита на животната средина, беа тема на денешната средба на градоначалникот Илија Јованоски со почесниот конзул на Република Македонија во Република Унгарија, Сашо Јанакиевски.

Градоначалникот Илија Јованоски при тоа го запозна Јанакиевски со главните проекти што Општината ќе ги реализира во 2018 година, а коишто за граѓаните на Прилеп се од приоритетно значење.

GOLD
SN Finansii
To Top