Новости

Прилеп инфо

Осмомартовски концерт на класична музика во Прилеп

Утре на 06.03.2018 год со почеток во 18.30 часот Музичкото училиште ООМУ „Ордан Михајлоски – Оцка“ ќе одржи свој целовечерен осмомартовски концерт, утре, вторник (06.03.2018) во центарот за култура „Марко Цепенков“ во Прилеп.

Учениците од ова училиште по повод денот на жената „8-Ми Март“ подготвија со своите ментори дваесет и пет композиции од светските композитори на класична музика.

Љубителите на класичната музика ќе може да уживаат во овие прекрасни изведби на младите музички таленти од Прилеп.

Студирајте на БАС
To Top