Новости

Прилеп инфо

ФОТО: Свежи цвеќиња и почит за Борка Талески и Лазо Филипоски Лавски

Делегации од градската библиотека „Борка Талески“, од општинската организација на Сојузот на борци и од Општина Прилеп денеска положија свежи цвеќиња и му им оддадоа почит на народните херои Борка Талески и Лазо Филипоски Лавски.

Делегациите ги посетија спомен облежјата во подрачноот училиште „Добре Јованоски“, кај месноста викана Чашка и во Паркот на револуцијата.

На денешен ден пред 76 години двајцата првоборци храбро загинале во крвава битка со фашистичкиот окупатор.

GOLD
GoldSlot
To Top