Новости

Прилеп инфо

ФОТО: Силно невреме со град ги уништи високите класи на тутунот во прилепско

Силното невреме кое вчеравечер ја зафати Македонија било проследено со град, силен дожд и ветер.

Нестабилноста која попладнето го зафати југо-западниот дел на Македонија, до вечерта се прошири речиси на целата територија на државата.

Читатели испратија фотографии од последиците кои зад себе ги остави невремето во долненското село Сенокос, кое е на неколку километри од Прилеп, каде силен град ја побелил земјата и ги уништил горните класи од тутунот.

Тутунарите во овој период ги берат најгорните класи, односно најквалитетниот тутун, па според фотографиите ќе останат скратени за голем дел од висококвалитетниот тутун од прва класа пренесува маркукуле.

 

Evrotip
Евротип
To Top