Новости

Регион

Затруени дваесет лица во ресенско, забранета водата за пиење

Дваесет лица од ресенските села Крани и Арвати побарале лекарска помош со симптоми на ентероколит (воспаление на дебелото и на тенките црева), по што екипи од Центарот за јавно здравје-Битола, Државниот санитарен и здравствен инспекторат и Агенцијата за храна извршиле надзор на водата за пиење во тие села.

Констатирани биле неправилности и водата за пиење е забранета.

Лицата се дијагностицирани во периодот од 3. до 7 декември со лесна клиничка слика и не се хоспитализирани.

GOLD
SN Finansii
To Top