Новости

Свет

Битола црвена на мапата на загадувањето – далеку сме од зелената боја

Кога ќе ја погледнете мапата на Романија која ги покажува мерните станици кои го мерат квалитетот на воздухот, сигурно ќе се запрашате – како? Утрово во 10 часот цела Романија беше зелена, освен една мерна станица која беше жолта.

А ако се погледне мапата на загадување на Европа, веднаш се забележува дека црвените точки се претежно во Источна Европа, а се разбира најјужната црвена точка денеска беше Битола, барем така беше утрово.

Мапата може да ја следите на линкот ТУКА.

GOLD
To Top