Новости

Свет

(Видео) Њујорк се подготвува за празниците – светна елката во Рокфелер центарот

Њујорк е еден од градовите каде дочекот на Нова Година е незаборавен. Во градот има еден волшебен празничен дух пред Божиќ и за Нова Година. Милион туристи токму затоа доаѓаат секоја година во Њујорк за да ја дочекаат Новата Година.

По повод божикните и новогодишните празници пред Рокфелер Центарот по 85-ти пат поставена е новогодишна елка испорачана од областа Алстер, висока 24 метри.

На Менхетен уште сега може да се видат голем број граѓани кои уживаат во празничната атмосфера.

 

 

GOLD
To Top