Новости

Свет

Жените во Иран протестираат против носење хиџаб

Жени во повеќе градови во Иран протестираа против носење хиџаб, а полицијата во Техеран уапси 29 лица поради учество во протестите. Во знак на протест поради строгите правила за облекување, учесничките ги симунуваа нивните шамии и мавтаа со нив.Иранската полција вели протестите биле иницирани од надвор.

 

Извор: sitel.com.mk

 

GOLD
To Top