Новости

Свет

Огромна свастика пронајдена под стадион во Германија

Огромен кукаст крст – свастика, стара повеќе од 70 години, беше пронајдена од градежни работници во германскиот град Хамбург.

Кукестиот крст, симбол за време на владеењето на Адолф Хитлер, е со размери четири на четири метри и закопан околу половина метар под земја.

Свастиката беше пронајдена во текот на поправката на малиот стадион во градот, каде што требало да се градат пет нови соблекувални за локалните спортисти./МИА

GOLD
To Top