Новости

Свет

Почина еден од најголемите физичари на денешницата, Стивен Хокинг

Еден од најголемите научници, Стивен Хокинг почина утринава на 76-годишна возраст во неговиот дом во близина на Кембриџ, соопшти семејството. Интересно е што токму на овој ден во 1879 година се родил Алберт Ајнштајн и дека денес денот посветен на бројот Пи (3.14). 

Хокинг се смета за еден од најголемите научници и секако најпознатиот теоретски физичар кој во голема мера придонесе за разбирање на црни дупки и космологија.

GOLD
GoldSlot
To Top