Новости

Свет

Светлосни години пред нас – Холандија изгради автопат за велосипеди

Одделен од останатите патишта, Холандија изгради посебен автопат само за велосипеди. На тој начин возењето велосипед е во крајна мера безбедно.

Додека возат низ тунелите, ЛЕД светла им го покажуваат патот. Автопатот е долг 17 километри и ги поврзва градовите Арнхем и Нeјмеген.

Во Холандија има повеќе велосипеди од луѓе и токму заради тоа во иднина се планираат уште неколку вакви автопати за велосипеди.

GOLD
To Top