Новости

Шоубиз

Оливер Драгојевиќ: „Ќе се борам до последен здив“

После дијагностицирањето на карциномот, Оливер Драгоевиќ ги откажа настапите на концертот во Франкфурт, но неговите колеги ги отпеаја песните во знак на поддршка за пејачот.

– Не можев да одам на лекување во Германија, докторите не ми дозволија. Ми рекоа дека тоа може да влијае на моето здравје и оти сметаат најдобро е да се лекувам во Хрватска, рекол пејачот.

Пејачот ги слуша советите од докторите, а оптимистичкиот дух му дава сила да успее во борбата против болеста.

– Како некој на кого  му е дијагностицирано дека поледува од карцином, се чуствувам супер. Верувајте ми што ви го кажувам ова, бидејќи мислам дека ако успеам да се излекувам тоа е зошто имам позитивни мисли, се останатото ме води во тотален амбис, рекол пејачот.

Поддршката од семејството не изостанува во овие тешки моменти.

– Деновите ги минувам дома така што свирам и пеам.Знаете, наутро станувам, ја земам гитарата и почнувам да свирам и така по цел ден. Не ми е тешко, гледам на тоа како една врста на релаксација, откри пејачот.

– Сметам дека музиката најдобро ме лекува од болеста. До душа, мене музиката ми е живот. Гледам дека ќе бидам посветен на музиката до кога ќе живеам, бидејќи сум осуден на тоа, рекол Оливер и додал дека ќе се бори до последниот момент.

– Како секој болен, така и јас ја водам борбата. Ова се оние најважни борби во кој мора некој да излезе и како победник. Многу сум позитивен бидејќи така може се да се победи, поинаку би одело тешко, рекол пејачот и објаснил дека болеста не е ништо страшно.

– Тоа е еден дел од животот со кој се носиш или престанеш. Гледајте, ја не сакам да престанам и ќе се борам до последниот атом на силата, порачал Драгојевиќ.

GOLD
SN Finansii
To Top