Новости

Шоубиз

Песната на Дарко Димитров победи на Беовизија – Сања Илиќ и „Балканика“ ќе ја претставуваат Србија на Евровизија

Дарко Димитров Сања Илиќ и “Балканика” одат во Лисабон, каде што во мај ќе ја претставуваат Србија на најголемиот европски музички натпревар. Тие победија на вчерашното издание на фестивалот „Беовизија 2018“ во конкуренција на 17 изведувачи кои настапија. Автори на победничката песна „Нови деца“ се Сања Илиќ и Татјана Карајанов (музика), Даница Крстајиќ (текст) и Дарко Димитров (аранжман).

GOLD
GoldSlot
To Top