Новости

Занимливости

Алкохолот не прави попаметни?!

Резултатите од две долгогодишни истражувања во САД и Велика Британија покажуваат дека склоноста кон алкохолот не прави паметни.

Испитувачите ја оцениле интелигенцијата на деца помлади од 16 години и ја сместиле во 5 категории.

„Интелигенцијата на децата од обете истражувања пораснала кај испитаниците кои многу почесто пиеле алкохол од помалку интелигентните деца”, вели Лиз Деј.

На крајот, голем број стручњаци сметаат дека склоноста кон алкохолот е распространета кај интелигентните луѓе бидејќи на тој начин (или единствено) така ги поднесуваат глупавите луѓе и оние кои иритираат.

GOLD
SN Finansii
To Top