Новости

Занимливости

(Видео) Најтесната улица во светот

Во Багдад се наоѓа улица која е долга 70 метри, а широка е само 30 цм.

Таа се наоѓа меѓу куќи кои се стари повеќе од девет децении.

Тие се стари и мали, а тоа многу го отежнува животот на луѓето.

Сепак, иако е незгодна оваа улица за поминување има и граѓани кои тука живеат 35 години.

faktor.mk

GOLD
To Top