Новости

Занимливости

Како да одлепите гума за џвакање од чевелот?

Единственото за кое сте размислувале е како да ја отстраните, но тоа може да се направи лесно. Едната варијанта е да го ставите чевелот во замрзнувач, затоа што така ќе ви биде многу полесно да го извадите со било што.

Другиот начин е со бензин или ацетон или сличен растварач. Едноставно со овие средства тријте ја гумата, а таа ќе се раствори сама по себе. Истото важи и за џвакање со ацетон или некои други растворувачи.

interesno.com.mk

GOLD
GoldSlot
To Top