Новости

Занимливости

(Фото+Видео) Парада на бои и танц на Карневалот во Рио

Карневалот во Рио Де Жанеиро секоја година е се поинтересен и попосетен. На него оваа година ќе се претстават 12 школи за самба. Карневалот започна в петокот, а трае до 18 февруари.

Според локалните власти, карневалот ќе привлече 1.5 милиони туристи, а градот ќе оствари приходи од повеќе од една милијарда долари.


GOLD
To Top