Новости

Женски муабети

Психолозите откриваат правила за совршена врска

Внимавајте на однесувањето во стресни ситуации – еден мора да балансира!

Доколку сте импулсивни и “експлузивни” во стресни ситуации, партнеро е оној кој мора да биде мирен и да знае да ја избалансира ситуацијата. Само така ќе можете да донесувате вистински одлуки.

Секој не може да размислува исто! Соочете се, што побрзо, тоа подобро!

Истакнете ги вашите барања и желби

Ако молчите, никој нема да знае што сакате, а штом никој не знае, како тоа би се остварило?

Имајте личен простор

На секој му треба одмор и свој приватен простор. Не дозволувајте најубавите моменти да ви станат навика, рутина и да ви здосадат.

Релации со пријателите и роднините

Секогаш имајте позитивен став за одлуките на вашиот партнер и наместо да се лутите најдете си сами своја занимација. Доколку Тој излегува со пријателите, викнете ги и вие вашите пријателки и уживајте.

Не дозволувајте си само негативни критики кон роднините. На тој начин само рефлектирате неуспех и понатамошна неамбициозност и воља за вашата врска да се надоградува и успее.

Но, најважна од се, сепак е искреноста и поддршката од страна на вас двајца. Натпреварот за одредени успеси во контекст на геадењето на вашата кариера на пример, до некаде е здрав и апсолутно се случува, но никогаш не е добро ако сето тоа премине во војна и љубомора. Секогаш радувајте се за успехот на вашиот партнер, затоа што тоа не е само негов успех, туку заедничко осттварување на една успешна врска. Веруваме дека сакате да бидете вие токму таа!

 

GOLD
To Top