Новости

Живот

Сексот го штити нашето здравје: Еве како…

Здравјето е важно за да имате добар секс, но и добриот секс е важен за вашето здравје… 

За добар секс важно е постојано да си ги проширувате хоризонтите и да го подобрувате и да го надградувате вашиот сексуален живот. На овој начин ќе уживате во сексот и со самотот тоа ќе се чувствувате подобро.

Добриот секс ја оддржува вашата кондиција и ви го продолжува животот. Освен тоа, со сексот можете да согорите 360 калории, а и да го зачувате младешкиот изглед.

За да си обезбедите добро здравје, треба да имате опуштен секс. Меѓутоа, сексот може да му нашетети на вашето здравје ако го сфатите премногу сериозно. Ако не сте во можност да имате сексуален однос, можете да се опуштите и со самозадоволување. Не треба да се срамите од самозадоволувањето бидејќи тоа може само да ви користи, не и да ви наштети.

За да бидете сосема сигурни и заштитени, секогаш за време на сексот користете заштита, особено ако често ги менувате партнерите.

Извор:Убавинаиздравје.мк

GOLD
SN Finansii
To Top