Новости

Автомобили

Погледнете како Југо “лета” 160 км на час по мраз(видео)

Познатиот југословенски автомобил Југо покажа дека се уште не е за “старо железо” во необичната трка на мраз.

Специјално преработената верзија на Југо (конкретниот модел е изготвен во 1988 година), во оваа трка која беше организирана некаде во Соединетите Американски Држави, се движеше со брзина од 160 километри на час, а ова забрзување беше постигнато за осум секунди.

Извор: denar.mk

GOLD
GoldSlot
To Top